beautymark

Αφορά όλους τους επαγγελματίες στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς.(κομμωτική, αισθητική, ονυχοπλαστική, μακιγιάζ, tattoo, μασάζ, κτλ.
 
ΦόρουμΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
basoΑριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 20/06/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ   Τρι Ιουλ 12, 2011 6:43 am

ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α) Mερικές φορές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά διαφοροποιούνται από Δήμο σε Δήμο.
β) Λόγω ότι οι διατάξεις αλλάζουν σιγουρευτείτε αν ισχύουν τα παρακάτω η αν έχει κάτι προστεθεί η αφαιρεθεί.
1. Αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία).
2. Τα εκ του νόμου προβλεπόμενα έγγραφα, (μισθωτήριο συμβόλαιο ή τίτλος ιδιοκτησίας) από τα οποία αποδεικνύεται η κυριότητα ή η μίσθωση του καταστήματος από τον αιτούντα την άδεια λειτουργίας, θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Για τον σκοπό αυτό, όταν μισθώσετε τον χώρο ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να σας θεωρήσει μερικά αντίγραφα παραπάνω. Ζητήστε του ακόμη να σας προσκομίσει την οικοδομική άδεια του καταστήματος με τα σχεδιαγράμματα κάτοψης και τομών του καταστήματος, όπως έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Πολεοδομία. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο εδώ, είναι να ελέγξετε – αν χρειαστεί και με τη βοήθεια ειδικού πολιτικού μηχανικού – ότι ο πράγματι ο χώρος του καταστήματος είναι ίδιος όπως απεικονίζεται στα θεωρημένα από την πολεοδομία σχέδια. Το πιο φρόνιμο είναι να ελέγξετε τα σχέδια αυτά όπως και την κύρια χρήση του καταστήματος (ότι δηλαδή δεν είναι χαρακτηρισμένο από την πολεοδομία ως αποθήκη), πριν προχωρήσετε στην υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης.
3. Βεβαίωση Κύριας Χρήσης από την Πολεοδομία του Δήμου όπου υπάγεται το κατάστημα. Η κύρια χρήση θα συνοδεύεται από επικυρωμένο αντίγραφο της κάτοψης του καταστήματος σύμφωνα με την οικοδομική του άδεια.
4. Έγγραφο που αφορά τις χρήσεις γης από την Πολεοδομία του Δήμου όπου υπάγεται το κατάστημα. (Ειδικά για το Δήμο Αθηναίων απαιτείται η συνηγορία του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις περιοχές ΠΛΑΚΑ, ΨΥΡΡΗ, Εμπορικό τρίγωνο, ΘΗΣΕΙΟ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΡΔΗΤΟΣ, ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ).
5. Σχεδιαγράμματα κάτοψης μόνων των χώρων του καταστήματος σε τέσσερα αντίτυπα με χαρτόσημα συντασσόμενα σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.2 της ΑΙΒ/8577/83/ υγειονομικής διάταξης σε κλίμακα 1:50. Να αναφέρονται με ακρίβεια οι διαστάσεις μήκος – πλάτος – ύψος – ωφέλιμος χώρος, καθώς και ο προορισμός του κάθε χώρου.
6. Το προβλεπόμενο από το άρθρο 13 του Α.Ν. 2520/40 τριπλότυπο του Δήμου. Πρόκειται για παράβολο το ποσό του οποίου καθορίζεται από το Δήμο.
7. Βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνοδευόμενη από τη μελέτη πυρασφάλειας (ειδικά για την Αθήνα αρμόδια είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία επί της οδού Πειραιώς 31).
8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 του διαχειριστή ότι ο ισχύων κανονισμός επιτρέπει την λειτουργία του καταστήματος κομμωτηρίου. Αν δεν υπάρχει διαχειριστής τη δήλωση υπογράφει ο ιδιοκτήτης του χώρου. Αν δεν υπάρχει κανονισμός τότε δηλώνεται ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων του κτιρίου επιτρέπει την χρήση του χώρου και τη λειτουργία του υπό ίδρυση καταστήματος κομμωτηρίου. Στη δήλωση θα φαίνεται η ιδιότητα του δηλούντος (διαχειριστής-ιδιοκτήτης). Αν δεν υπάρχει διαχειριστής, ο ιδιοκτήτης του χώρου στη δήλωσή του θα δηλώνει ότι αρνήθηκε ο διαχειριστής. Οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να είναι επικυρωμένες με το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομία ή Κ.Ε.Π., και ο κανονισμός της πολυκατοικίας μαζί με την υπεύθυνη δήλωση.
9. Απόδειξη ΔΕΗ (στο όνομα του ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου).
10. Την προβλεπόμενη από το άρθρο 15 παρ.5 εδ.Β΄ της ΑΙΒ 8577/83 Υ.Δ. δήλωση αδειούχου εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου, ότι οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις πληρούν προϋποθέσεις ασφαλούς εγκατάστασης.
11. Βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο, από την Δ/νση Ταμειακής Υπηρεσίας (αφού πρώτα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά).
12. Δύο φωτογραφίες.
13. Βιβλιάριο Υγείας από το Υγειονομικό.
14. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου.
15. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
16. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου ή ενός εκ των εταίρων εφ’ όσον πρόκειται για εταιρεία ή προσώπου το οποίο έχει ήδη προσληφθεί και θα εργαστεί στο υπό ίδρυση κατάστημα.
17. Απαραίτητα άδεια εργασίας και παραμονής ή κάρτα παραμονής περιορισμένης χρονικής διάρκειας (πράσινη κάρτα) – εάν ο ενδιαφερόμενος είναι υπήκοος ξένου κράτους μη μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους ομογενείς από χώρες του εξωτερικού, απαιτείται ειδική ταυτότητα ομογενούς.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
 
ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
beautymark :: Διάφορα-
Μετάβαση σε: