ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ
(Υγειονομική Διάταξη : …. Άρθρο 25 Φ.Ε.Κ. 526, τ.β΄)
1. Κατασκευή αποχωρητηρίων και προθαλάμου τους από μόνιμα υλικά (τοίχο δάπεδο και τοίχους από λείο και αδιαπότιστο υλικό).
2. Εσωτερικές διαστάσεις των κυρίως αποχωρητηρίων και των προθαλάμων τους κατ’ ελάχιστο 1μ. επί 1,2μ. ο κάθε χώρος.
3. Ελάχιστο ύψος 2.10μ. με οροφή.
4. Τοποθέτηση πλακιδίων πορσελάνης μέχρι ύψους 1.80μ. σε προθάλαμο και κυρίως αποχωρητήρια.
5. Εξαερισμός φυσικός ή τεχνητός στο κυρίως αποχωρητήριο.
6. Λεκάνη αποχωρητηρίου ευρωπαϊκού τύπου.
7. Τοποθέτηση συρμάτινου πλέγματος Νο 16. στα παράθυρα του αποχωρητηρίου.
8. Νιπτήρας στον προθάλαμο καθώς και σαπουνοθήκη και χειροπετσέτες μιας χρήσης.
9. Προσπέλαση προς το αποχωρητήριο, όχι μέσα από το παρασκευαστήριο, και τον χώρο πλύσης σκευών στα καταστήματα διάθεσης τροφίμων σε καθισμένους πελάτες.
Αριθμός ατόμων Αριθμός αποχωρητηρίων Κατανομή ανά φύλο
Μέχρι 40 1
41- 120 2 1 ανδρών – 1 γυναικών
121 – 250 4 2 ανδρών – 2 γυναικών
251 – 600 6 3 ανδρών – 3 γυναικών